Att låna pengar 2011

Är du som privatperson  i behov av att låna pengar snabbt och enkelt? Beroende på vilken typ av lån du vill ha samt beroende på hur mycket pengar du behöver låna snabbt så finns det flera olika alternativ att välja mellan när du ska låna pengar snabbt.

Det kanske absolut enklaste sättet för att låna pengar snabbt är att vända sig till ett företag som erbjuder så kallade SMS-lån. När du tar sms-lån krävs ofta inte speciellt mycket information om dig och din ekonomi för att få ta ett snabbt lån. Hos flera olika banker och långivare brukar man faktiskt få pengarna så snabbt som inom en timme eller ännu snabbare efter det att man ansöker om lånet, oftast online. Det är därför inte speciellt konstigt att dessa typ av lån börjat kallas för ”snabblån”. Dock är det ofta svårt att ansöka om sms lån om du har en anmärkning.

Det är dokc bra att veta att ett sms-lån ofta har väldigt höga avgifter och räntor. Det är inte ovanligt att man behöver betala långt över 100% i ränta (eller i avgifter som det brukar kallas) för ett lån på endast en månad.

Andra typer av snabblån kan vara mindre privatlån från aktörer som Thorn, Folkia, Pluslån eller SevenDay. Alla med mycket höga kostnader, precis som sms lån. Det är därför viktigt att du kontrollerar vad du verkligen har råd med.