Change is gonna come

Jag har inte sökt jobb sen i början av juni med anledning för min senaste intervju som jag hade i mitten av juni. På den intervjun ansåg jag att jag hade sabbat mina chanser helt på grund av att jag lämnade fram mina betyg och förklarade att det fattades två kurser. De två personerna som jobbade på företaget tittade lite konstigt på varandra och jag fattade att det var kört. Där och då bestämde jag mig för att vänta med jobbjakten tills examen låg i handen och alla skulder var betalda, med alla kurser inräknade. Detta berättade jag också för min chef och mina kollegor så att ingen skulle behöva vara orolig för att jag skulle försvinna på en gång.

Nu till det lustiga. I tisdags ringde de och sa att jag fått jobbet. Kul visst, men det finns en krux. De ville erbjuda mig tre månaders provanställning där de även ville att jag skulle ta tjänstledigt från mitt nuvarande jobb. Detta gör mig lite skeptisk men som tur är har jag en fantastisk chef som faktiskt låter mig ta tjänstledigt, fast hon egentligen inte borde ge mig det.

Så slutklämmen då: om mindre än en månad börjar jag på mitt nya jobb som är ett musikförlag där jag ska syssla med copyright och royalty. Om jag får stanna efter de skeptiska tre månaderna återstår att se men jag tänkte att det skulle vara värt att testa nåt nytt ändå. Men trots det är jag skitskraj.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *