Illska men försäkrad!

Förra helgen hade jag och min polare fest hemma hos oss. Det var riktigt go stämning och lagom med folk i våran 3a på 90kvadrat. Det som var tråkigt var att innan vi skulle vidare på krogen så skulle en tjej visa en film som hon hade sett på youtube och när hon ska skriva namnet på tangentbordet på min sprillans nya macbook pro så välter hon sin öl och hela datorn dränks i bärs!

Jag lackade ur i början men insåg sen att det trots allt var en olycka. Tjejen som hällde ut bärsen hade också såklart väldigt dåligt samvete. Jag kunde lugna oss båda med att jag nyss tecknat en hemförsäkring som täcker bland annat sådana olyckor. Hon insisterade på att betala självrisken på 1500 så det var shysst. Det är av rädslan för den här typen av olyckor som jag tecknade hemförsäkringen och idag ångrar jag inte en sekund att jag gjorde det.

Jag hade aldrig i mitt liv haft råd med en ny macbook som student med studielån som inkomst. Om du inte har en hemförsäkring så säger jag bara: Skaffa en idag! Det är guld värt vid situationer som den jag berättade om. Det är lätt att man tänker, eller jag i alla fall, att man är så rädd om sina saker och säger till sig själv ”nej, men jag lånar aldrig ut mina saker, det är ingen risk”. Den bittra sanningen här är att det är alltid en risk! Det blev vi även varse om under vår semester till Grekland i somras då mitt bagage försvann, men tack vare bra personal på  Louis Colossos Beach Hotell som hjälpe oss få rätt kontakt med den lokala polisen och vår hemförsäkring blev semestern ändå en succé!

om du är världens mest försiktiga person så finns alltid risken att någon annan orsakar skada på dina prylar. Jag vet själv med mig att jag är väldigt försiktig som person och jag drar mig innan jag lånar ut något utav mina saker. Eftersom jag är väldigt teknikintresserad så har jag väldigt många prylar också. Så jag får ofta säga till polarna att lägga ner saker som min ipad, macbook, beatbox by Dr. Dre som jag köpte häromveckan bara och måste säga att jag är väldigt nöjd med den.

Jag måste bara hitta en bra placering för att få ut så mycket bas som möjligt. Hur som helst så är jag alltså väldigt rädd om mina prylar och även fast jag har hemförsäkring som täcker både drulleolyckor och stölder så kan jag inte hjälpa att vara extremt försiktig med mina ägodelar. Det kan gå till extrema nivåer och jag har haft flickvänner som har blivit rasande på mig för att jag inte har varit bekväm med att låna ut mobilen eller datorn till dem. Men ärligt, de får väll respektera ifall jag inte vill låna ut mina saker? Speciellt efter att ha varit med om en olycka där den där tjejen vaskade bärs över hela min macbook!